Kulturstipend

Bakgrunn

Gjennom de årene som Mack-ølets Venner har delt ut stipend, har mange kjente personer og organisasjoner i Nord-norge fått stipendet.I 2009 fikk Mari Boine prisen. Her må man vel si at Mackølets venner var forut for sin tid med hensyn til å sette pris på Mari Boine og hennes bidrag til kulturen – ikke bare den NordNorske – men også til verdenskulturen – i og med at det i ettertid har det nærmest «haglet» priser over Boine. Vi gleder oss med alle som setter pris på henne og hennes bidrag til den NordNorske kulturen – blant annet.

I 2008 gikk stipendet til Festspillene i Nord Norge. Formålet; «Stiftelsen har som formål å styrke det kunstneriske og kulturelle liv i Nord-Norge ved å arrangere festspill og ved å spre sine aktiviteter i landsdelen så langt det er praktisk og økonomisk mulig. Festspillene skal være et eksponeringsforum for organisasjoner og personer i landsdelen som utøver kunstnerisk og kulturell virksomhet» – er nesten som det skulle være hentet fra Mackølets venner. Vi skal spre humor og kultur – og er ikke det omtrent det samme?

Alle medlemmene har forslagsrett til kandidat for prisen – som deles ut hvert år i forbindelse med årsmøtet, som er i slutten av april. Send inn forslag til post@mackoletsvenner.noDenne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen . Styret vil i slutten av mars ta avgjørelsen – basert på forslag fra medlemmene.

Kriteriene er enkle;

En person, organisasjon, lag, forening, stiftelse eller bedrift i Finmark, Troms eller Nordland som har bidratt positivt til fremme av Nordnorsk humor og kultur. Likeså er det slik at styret prøver å fordele tildelingen slik at det hvert år gis en pris til en kandidat i en av de respektive fylker. I fjor – 2009 – var det en kandidat fra Finmark. Året før var det en fra Troms. I 2010 vil en kandidat fra Nordland fortrinnsvis være valget. Men – ingen regel uten unntak – så skulle det dukke opp et forslag på en kandidat som står særs sterkt – så…..

Vil du bli medlem av Mackølets venner? Meld deg på her!